Kommenteeri

Kõikjal Eestis täna peetavale Teeme Ära 2+2 talgupäevale on kirja pandud üle 2100 talguteo

Laupäeval, 1. mail peetakse kõikjal üle Eesti perekeskne Teeme Ära 2+2 talgupäev, kuhu on hommikuse seisuga kirja pandud üle 2100 talguteo. Muude kevadtööde kõrval on plaanis rajada üle 770 liigirikka lilleniidu ning ehitada ligi 430 kompostikasti ja meisterdada 370 putukahotelli. 2+2 talgupäeval on oodatud talgutöid tegema kõik eestimaalased, järgides seejuures ohutust ja kehtivaid piiranguid. Oma talguteod saab üles märkida talguveebi www.teemeara.ee ning pilte ja videoid jagada teemaviitega #2x2talgupäev ja #teemeära2021.
Teeme Ära 2+2 talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür ütles, et maikuu esimene laupäev, mis on traditsiooniliselt saanud üle-eestiliseks Teeme Ära talgupäevaks, toimub tänavu küll 2+2 vormis, kuid varasemast tuttava õhina ja hoogsa kaasalöömisega. „Sel aastal kutsume inimesi ette võtma neid töid ja tegemisi, mis on jõukohased kahekesi või koos pereliikmetega. Putukahotellid ja kompostikastid pakuvad mõnusat meisterdamist ning pärast kogu aasta jooksul põnevat uudistamist nii väikestele kui ka suurtele talgulistele,“ rääkis Tüür. Ta lisas, et talgutegude kaart on kirju ning täieneb veelgi.

Tänavused Teeme Ära talgupäeva meeskonna üleskutsed seonduvad kõik hoolimisega – et hooliksime rohkem elukeskkonnast, toidust ja üksteisest. Tähelepanu all on igaühe looduskaitsega seotud tegevused ning toidu raiskamise vähendamine, samuti ohutu koostegutsemine ja vaimsed vitamiinid. Traditsiooniliselt saavad aga selgi kevadel 2+2 talgupäeva raames kõik eestimaalased koos lähedastega ise ette võtta just neid talgutöid, mis vajavad kõige pakilisemalt ära tegemist.

Terviseameti peadirektori Üllar Lanno sõnul on oluline järgida kõiki ohutusreegleid, sest koroonaviiruse erineva nakkusohtlikkusega tüvede levik ei ole peatunud. „Palume jälgida tähelepanelikult oma tegevusi, et eesootav piirangute leevendamine ei tooks kaasa haigestumise uut kasvu. Õues liikudes tuleb hoida teiste inimestega turvalist vahemaad, rahvarohketes kohtades soovitame kanda maski,“ lausus ta. „Paneme südamele, et tõbised inimesed, lähikontaktsed ja reisilt tulnud inimesed püsiksid kodus. Igaühe vastutustundlik käitumine aitab kaasa võimalikult tavapärase elukorralduse taastumisele.“

Teeme Ära 2+2 talgupäeva kodulehelt www.teemeara.ee leiab soovitusi nii talgute ohutuks korraldamiseks kui ka teistel teemadel, mis sel korral tähelepanu all: kuidas märgata ja toetada meid ümbritsevat elurikkust, kuidas vähendada toidu raiskamist ja alustada kompostimist, samuti kuidas pakkuda praegusel keerulisel ajal veelgi enam tuge oma lähedastele.

1. mail toimuvat Teeme Ära 2+2 talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik. Toetajate ja partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Aktiivsete Kodanike Fond, Sigrid Rausing Trust, Rohetiiger, MTÜ Peaasjad, Apotheka, Bauhof, LHV Noortepank, Vizeum, Tele2 jt.

Lisa kommentaar

Email again: